Estadio Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu is gebouwd over drie jaar en werd geopend in het jaar 1947. De volledige naam is sinds 1955 Estadio Santiago Bernabéu, vernoemd naar de oud-voorzitter van de club. Het stadion is van de club zelf en niet van een andere partij. Sinds de opening is dit altijd de thuisbasis van Real. Daarnaast worden hier ook sinds de opening in 1947 de interlands van het Spaanse nationale team gehouden.

estadio-santiago-bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu maakt zich klaar voor een wedstrijd van Real Madrid

Het stadion heeft een capaciteit van 81.044 stoelen en is hiermee het een na grootste stadion van Spanje en van Europa, na FC Barcelona. Er wordt echter gepraat over renovaties om zo de capaciteit te vergroten tot 88.500 stoelen. Eind januari 2014 werd bekend gemaakt dat een Duits architectenbedrijf een design had gemaakt voor de renovaties met een grotere capaciteit en een dak wat kan worden gesloten, vergelijkbaar met de ArenA in Amsterdam. De kosten voor dit project zouden rond de 400 miljoen euro liggen.

In 2007 werd de 1000e wedstrijd gespeeld in het Santiago Bernabéu. Deze wedstrijd was in de Champions League tegen de Griekse club Olympiacos. Tevens was dit hetzelfde jaar waarin het stadion 60 jaar bestond.