Madrid

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en is de grootste stad van Spanje met meer dan 3,3 miljoen inwoners. Het is de twee na grootste stad van de Europese Unie na Londen en Berlijn. Het is één van de belangrijkste steden van Spanje. Naast de club Real Madrid is het ook de thuishaven van Atlético Madrid die beiden uitkomen in de La Liga en ook meestrijden in de league sinds de komst van Diego Simeone. Naast het voetbal zijn er ook nog andere sporten erg belangrijk, zoals basketbal, tennis (Madrid open), motorsport, wielrennen (Vuelta), de Madrid Marathon.

madrid

Gran Via in Madrid

Madrid is de stad van het stiervechten en het Palacio Real. Net als vele andere steden is Madrid een historische stad.

El Rastro is een van de meest populaire toeristische attracties. Het is een enorme outdoor markt met heel veel verschillende dingen te koop. Van zeldzame items tot kleding, cd’s, accessoires en nog veel meer.

Daarnaast heeft u nog het Prado Museum, één van ’s werelds bekende kunst musea met veel stukken van tussen de 12e en 19e eeuw. Palacio Real is ook een prachtige bezienswaardigheid. Het is de officiële woning van de Spaanse Koninklijke familie, ook al zijn er maar een enkele keer aanwezig. Het is mogelijk om een tour met gids door het paleis te maken.

Als laatste is er het stiervechten. Dit is een jaarlijks terugkomende gebeurtenis. Madrid heeft de grootste stiervechtarena van Spanje, genaamd Las Ventas, gebouwd in 1929. Er kunnen ongeveer 25.000 in. Het stierenvecht seizoen begint in maart en eindigt in oktober. Tijdens de festiviteiten van San Isidro (de heilige van Madrid) van midden mei tot begin juni, elke zondag, elke feestag en de rest van het seizoen worden er dagelijks gevechten gehouden. Toch wordt de arena ook als een concerthal gebruikt buiten het stierenvecht seizoen om.